Τραγωδία στην Κρήτη: Πένθος για τους δύο νεκρούς – Ποιοι ήταν οι δύο πιλότοι του μοιραίου αεροσκάφους

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η πτήση ενός δικινητήριου αεροσκάφους που ξεκίνησε από την Κωπαϊδα για να φτάσει πιθανόν στο Μάλεμε Χανίων και τελικά δεν είδε καθαρά τον αεροδιάδρομο στην αερολέσχη και έπεσε στη θάλασσα, 300 μέτρα μόλις από την ακτή.

Δείτε:

Μικρό αεροσκάφος έπεσε ανοικτά του Μάλεμε – Αγνοούνται οι δύο επιβαίνοντες (φωτο)

Τραγωδία: Νεκροί οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που έπεσε στο Μάλεμε (βίντεο)

Αυτός ήταν ο πιλότος του μοιραίου ανεμόπτερου – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

ΛιμενικόΕΚΑΒΑστυνομία και Ναυαγοσώστες έφτασαν άμεσα στο σημείο για να βοηθήσουν και να εντοπίσουν τους δύο επιβάτες. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι δεν πρόλαβε κανένας από τους δύο να αντιδράσει και να πέσει στη θάλασσα προτού την πτώση. Ο ναυαγοσώστης που έπεσε στη θάλασσα για να τους βρει, ήρθε αντιμέτωπος με την απόλυτη τραγωδία.

Οι δύο πιλότοι ήταν στη θάλασσα, δεμένοι στα καθίσματά τους με τραύματα στο πρόσωπο. Αμέσως τους ανέσυραν στη στεριά, ωστόσο ήταν πολύ αργά, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πρόκειται για τον πιλότο, τον Θεόδωρο Πάντο, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας.

Θλίψη και για τον συνεπιβάτη του μοιραίου αεροσκάφους. Πρόκειται για τον Κώστα Καραμπίνη, ο οποίος ήταν οδηγός λεωφορείων και είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει:

Ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για πτώση εναέριου μέσου στη θαλάσσια περιοχή Μάλεμε Χανίων ν. Κρήτης, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του εναέριου μέσου και των επιβαινόντων του, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεσμεύτηκαν και δύο (02) παραπλέοντα Κρουαζιερόπλοια.

Ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Οι επιβάτες του, ηλικίας 61 και 66 ετών απεγκλωβίστηκαν από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί